Metalen gevels en daken zoals het hoort!

Kwaliteitsrichtlijn

Metalen Gevels en Daken

MDG - DAK- EN GEVELSYSTEMEN ZOALS HET HOORT!

 

Metalen gevels en daken worden sinds een geruime periode op grote schaal in Nederland toegepast en zijn uitgegroeid tot één van de belangrijkste bouwproducten. Inmiddels worden metalen gevels en daken in verschillende typen bouw toegepast. Met de groeiende toepassingsgebieden is ook het product- en systeemaanbod sterk uitgebreid. De toename in het aanbod en toepassingsmogelijkheden heeft ook gezorgd voor de vraag naar een hoger kwaliteitsniveau.

 

Deze groei in metaalbouw was o.a. de aanleiding tot oprichting van MDG (Vereniging Toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen) in 1999. MDG vertegenwoordigt een ruime meerderheid van de bedrijven uit de dak- en gevelbranche in Nederland en België. Binnen de vereniging is de markt vertegenwoordigd in drie zogenaamde ‘bloedgroepen’:

Er zijn circa 35 lidbedrijven. Naast het bestuur kent de vereniging een Technische en een PR-commissie, die een adviserende en informerende rol hebben. Om haar doelstellingen te bereiken werkt MDG nauw samen met andere organisaties in de branche.

 

Meer over MDG op www.vermdg.nl

 

                           

 

                       Read an English introduction to Dumebo-DWS and MDG

 

 

Introduction